úterý 18. srpna 2015

Kluk od vedle


Žánr: Thriller
Doba trvání: 91 minut
Natočeno v USA v r. 2015
(orig. název The Boy Next Door)

Anotace
Jennifer Lopez se představuje v roli Claire, středoškollské učitelky, která nedávno opustila manžela. Když se do sousedního domu nastěhuje pohledný a charismatický devatenáctiletý Noah, Claire ve slabé chvilce podlehne jeho kouzlu a prožije s ním noc plnou vášně. V momentu, kdy se Claire pokusí vztah ukončit, se ale Noahovo flirtování změní v nebezpečnou a násilnou posedlost - a Claire musí udělat vše, aby sebe a své blízké ochránila před pohromou.

Na žádné řeči o romantice tu tahle recenze není. Tohle je o zděšenosti a troše studu z filmu. Již trailer vás připraví na to, že Noah asi nebude pro Jennifer Lopez úplně dobrá partie. Myslím, že k tomu stačí i úvodní fotka, ve které se dívá jako posedlý šílenec. No, on to vlastně je posedlý šílenec.

Vše co začíná jako zamilovanost se stává posedlostí
Začátek filmu byl emoční pohoda. Vidíte takovou tu krásnou typickou americkou ulici, které vídáte v pořadech jako The Biggest Loser. V prvních minutách Jennifer Lopez přemítá o manželovi, který ji podvedl. To zavání dramatem. Poté ale uvidíte Noaha a to vám podle traileru nesedí. Představte si můj obličej, kdy čekám, až po Jenny hodí nůž, nebo něco takového. Dívala jsem se na film a můj obličej nejspíš vypadal jako výraz mého křečka šlapajícího právě teď na kole. Ta atmosférase mi na filmu opravdu líbila. Byla téměř hmatatelná.

Postavy se zdály být v pohodě. Jenny skvěle seděla na hlavní postavu a herec Noaha uměl úplně fantastický obličej sériového vraha. Nebyl to žádný křečák, vypadalo to, že tenhle herec už si zlosyna zahrál. Dále se mi zalíbila Jennyna kamarádka, která mě velmi dojala (radši nechtějte vědět jak). Syn i manžel byli dostačující, víc k nim nemám. Snad jen, že na tu mladou blondýnu bych hodila topení, pokud se o ni Noah nepostaral.

Musíte ale uznat, že ten pohled má fantastickej
Atmosféra byla úžasná díky tomu malomětskému duchu. Představte si všechny ty ohrané temné uličky. Blbost, to se chytá akorát v horroru. Tohle bylo jiný kafe, tady vše lezlo na psychiku pokřiveným způsobem.

Negativa musí být vždycky. Nemám ráda filmy, které na konci chtějí vydat úplné maximum a tak se odsoudí k záhubě. Znáte to. Záporná postava svádí boj s kladnou a poté se ukáže, že záporák vydrží všechno. U tohohle filmu měl záporák výdrž Edwarda Cullena. Lidi, je to jen člověk. Pokud potřebujete nekonečný boj, při kterém člověka prohodíte pětkrát oknem, třikrát futrama a dvakrát betonovou zdí, měli byste radši režírovat pokračování "Jen počkej zajíci". Konec mohl být prostě jinak.
Vidíte tu blondýnu vlevo? Moje oblíbená postava...

Kvalita filmu prostě najednou stoupá a poté jednou klesla. Bylo to sice jednou, ale klesla hluboko. A já druhé šance nedávám. Na reálný svět tu byly situace, které byly poměrně nemyslitelné (myslím otevírání vchodů, to že je Noah na střední a sprejerství), ale dejme tomu, že v Americe je možné všechno, tak přimhouřím oko. Co se týče obsahu, bylo to jen lehce originální, protože takovejch stalkerů už tu bylo opravdu hodně. Například teď si vzpomenu jen na "Posedlá", ale stoprocentně vím, že to je již ohrané téma. 

Hodnocení v jedné větě:
Skvělí herci i atmosféra, bohužel i tak to nestačilo kvůli ohranému nápadu a závěru s Noahem.
Hodnocení Jenny, co ty na to?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jsem ráda za každý komentář, který mi pomůže ke zlepšení. Mám ale radši souhlasné komentáře a ty, které mi něco dají. Třeba se potom budu na předmět článku dívat jinak?!